FAQ

Wanneer is RecoveryPump ontstaan?

RecoveryPump is een Amerikaans bedrijf en  heeft zijn deuren voor voor atleten en sporters geopend op 1 januari 2011, dit tientallen jaren gespecialiseerd te zijn in compressie therapie voor patiënten en dokters. De expertise en ervaring van productontwikkeling voor de medische wereld staat nu dienst voor atleten en sporters.

Hoelang bestaat deze vorm van compressie therapie al ?

Compressie Therapie wordt gebruikt since 1960 vnl in de medische sector. Net zoals compressiekousen sinds recent ontwikkeld zijn voor atleten vanuit de medische versie, is RecoveryPump ontstaan vanuit een medische expertise.

Hoe werkt pneumatische compressie therapie?

RecoveryPump verhoogt de bloed- en lymfecirculatie door gebruik te maken van van drukkamers die sequentieel gestuurd worden. Deze opbouwende en aflatende druk wordt ervaren als een intensieve sportmassage. De afvalstoffen worden snel en efficiënt verwijderd. Recoverypump kan dagelijks worden ingezet om uw prestaties te verbeteren.

Recuperatie dient even serieus genomen te worden als training en dagelijks dieet. Intensieve recuperatie met RecoveryPump betaalt zich onmiddeliijk cash terug met sterkere trainingsdagen,lager blessure risico en snellere wedstrijdrecuperatie.

Hoe helpt RecoveryPump de circulatie?

Tijdens de masserende actie wordt de druk in de 4 luchtkamers opgebouwd tot aan de heup. Daarna wordt de druk afgelaten waardoor een ontspannende fase ontstaat die 30 sec duurt. Deze cyclus wordt herhaald gedurende de hele sessie. De opbouwende druk evacueert alle afvalstoffen die spierpijn en spiervermoeidheid veroorzaken

 

Hebben de RecoveryBoots verschillende maten?

5 verschillende beenlengtes zijn beschikbaar. Enkel de lengte is belangrijk, de druk wordt aangepast aan de dikte van het been. Kijk om de tabel voor je juiste maat.