Wetenshap

Wetenschap en Studies

Atleten en trainers weten dat een doorgedreven training kan resulteren in pijnlijke spieren, dit kan de geplande trainingen van de volgende dagen saboteren. De RecoveryPump technologie is gebaseerd op recente klinische studies aangaande de spierfysiologie. Actieve Compressie Therapie doet meer dan enkel de symptomen van pijnlijke spieren opheffen. Het stimuleert het herstel aan de basis en versnelt de recuperatie en prestaties.

De fysiologie van spierpijn of spierstijfheid

De spierpijn,gevoeligheid en vermoeidheid dat je voelt na intensieve inspanningen , wordt voornamelijk veroorzaakt door micro-schade aan de spiercel en een ontstekingsreactie. Dit leidt tot opstapeling van lactaat en ander metabolise afvalstoffen die het lichaam niet kan evacueren tijdens de inspanning of gewone cooldown.

Eenvoudig gesteld, de opstapeling van afvalstoffen en water in de spieren na een inspanning, laat de prestatie dalen en verhoogt de spiervermoeidheid. Deze elementen moeten via het veneus (ader) systeem en lymfesysteem worden verwijderd zodat de spier kan herstellen.

Hoe verwijdert het lichaam metabolische afvalstoffen?

Ons lymfesysteem en bloedvaten werken samen om afvalstoffen te elimineren. Echter hiervoor is spieractiviteit nodig, omdat het lymfesysteem niet zijn eigen pomp heeft zoals de aders het hart hebben. Dikwijls zullen atleten lichte activiteit uitvoeren om via een gematigde spiercontractie het herstel te bevorderen.

RecoveryPump stimuleert de post-training recuperatie

Het menselijk lichaam is instaat om de afvalstoffen te verwijderen, echter dit neemt veel tijd in beslag.

RecoveryPump geeft atleten de mogelijkheid om zeer intensief dit natuurlijk proces te stimuleren. Deze doorgedreven passieve methoden overklast de traditionele gekende recuperatie technieken. En dit pijnloos in alle comfort.

Wat is het effect van RecoveryPump?

Actieve Sequentiële Compressie zoals RecoveryPump, stimuleert de veneuze terugvloei. Dit accelereert de eliminatie van afvalstoffen die spierpijn en spiervermoeidheid veroorzaken. Specifieke niveaus van druk (gemeten in mmHg), stimuleren de veneuzecirculatie op verschillende hoogtes zo worden afvalstoffen sneller en beter afgevoerd in vergelijking met traditionele recuperatie methoden of passieve rust.

Recoverypump versnelt je eigen recuperatiesysteem en laat je snel terug naar naar piek prestaties terugkeren. De technologie neemt het probleem aan bij de oorzaak.

 

Klik hier voor studies